info@stichtingfirmitas.nl

Web Design

Your content goes here. Edit or remove this text inline.

Logo Design

Your content goes here. Edit or remove this text inline.

Web Development

Your content goes here. Edit or remove this text inline.

White Labeling

Your content goes here. Edit or remove this text inline.

VIEW ALL SERVICES 

BWV (Begeleid Wonen Vrouwen)

Een eigen woning met hulp voor vrouwen.  

Over de locatie

Locatie BWV is een locatie in het centrum van Rotterdam. Hier wonen vrouwen met een licht verstandelijke beperking. Je kan hier wonen met én zonder kinderen. De locatie beschikt over 17 woningen, een begeleiderskantoor en een dagbestedingsruimte. Als je hier wil wonen met kind(eren), is het belangrijk dat je open staat voor opvoedondersteuning. Op locatie BWV kun je wonen als je 18 jaar bent, er is geen maximumleeftijd. Er wonen alleen vrouwen.

Team

BWM beschikt over een vast team van vrouwelijke begeleiders. Als je woont op locatie BWM krijg je een persoonlijke begeleider, de begeleider biedt opvoedondersteuning en ondersteunt jou bij het behalen van doelen die jullie samen hebben opgesteld en vastgelegd in het zorgplan. Het team werkt nauw samen met bewindvoerders, mentoren en behandelaren. Er is altijd iemand aanwezig op de locatie; van 07:00u tot 23:00u zijn de woonbegeleiders aanwezig, ‘s-nachts en in het weekend is er een wakkere waakdienst waar je altijd bij terecht kan met praktische vragen.

Bezigheid

Bij locatie BWV vinden we het belangrijk dat je overdag bezig bent. Dit kan school, werk of dagbesteding zijn. Heb je dit niet? Je begeleider kan je helpen met zoeken naar een baan of opleiding die bij jou past. Bij BWM is er drie dagen in de week een laagdrempelige dagbesteding waar je aan mee kan doen. Je kinderen zijn ook van harte welkom als zij nog niet naar school gaan.

Woning

BWV heeft 17 studiowoningen waar vrouwen met en zonder kinderen kunnen wonen. De woning beschikt over een keuken, badkamer en wasmachine. Bij sommige woningen deel je de badkamer met één andere bewoonster. De studio is door Stichting Firmitas ingericht met basisbenodigdheden: alles wat jij nodig hebt om te kunnen wonen en leven. Je mag je woning natuurlijk zelf inrichten zoals jij wil.

Indicatie

Op locatie BWM kun je wonen met een WMO of WLZ VG 3 tot 6 indicatie.

Veelgestelde vragen

Voor wie is Begeleid Wonen Vrouwen?
BWV is speciaal voor vrouwen met een (licht) verstandelijke beperking die niet geheel zelfstandig kunnen wonen.
Waar ligt de BWV-locatie?
De BWV-locatie heeft een centrale ligging in Rotterdam. Het openbaar vervoer en verschillende supermarkten zijn in de buurt. Kijk bij locaties voor meer informatie.
Moet de zorgvrager de woning zelf inrichten?
Iedere vrouw krijgt een eigen, volledig ingerichte kindvriendelijke studio met badkamer en keuken. Er is ook een kinderbedje aanwezig. Een nieuwe bewoonster hoeft alleen haar eigen persoonlijke spullen en de persoonlijke spullen van het kind mee te nemen.
Waarin worden de vrouwen begeleid?
Door de begeleiding wordt steun geboden op diverse vlakken: financiën, huisvesting, dagbesteding, praktisch functioneren, psychisch functioneren, sociaal functioneren, lichamelijk functioneren, seksualiteit, opvoeding en zingeving. Samen met de begeleider worden doelen bepaald. Daarnaast wordt opvoedondersteuning geboden.
Krijgt iedere vrouw een eigen begeleider?
Naast de begeleiding die aanwezig is, krijgt iedere vrouw een persoonlijke begeleider toegewezen om samen te werken aan vaardigheden om zo zelfstandig mogelijk te leven.
Hoe vaak heeft de zorgvrager contact met de begeleider?
Minimaal twee keer per week en meer waar nodig, dit is mede afhankelijk van de indicatie die de cliënt heeft.
Is er constant toezicht op de locatie?
Er is 24-uurstoezicht bij BWV.
Is er opvang wanneer de vrouw werkt of naar dagbesteding gaat?
Als het kind te jong is om naar school te gaan, kijken we of opvang mogelijk is.
Mag de vader van het kind ook bij BWV wonen?
Nee, op deze locatie wonen vrouwen en kinderen. De vader mag wel op bezoek komen.
Wie betaalt de woning?
De woning wordt betaald vanuit de indicatie die de cliënt krijgt. Dit kan bijvoorbeeld de gemeente zijn.