Ons zorgaanbod

Ieder probleem is anders. Iedere situatie ook.
Daarom vinden wij het belangrijk om op verschillende manieren hulp te kunnen bieden. Zo sluiten we het beste aan op jouw behoefte. Hieronder vind je hoe wij jou kunnen helpen.

 

Hoe kunnen we jou helpen?

Wij helpen jou graag verder. Kies hieronder welke situatie bij jouw past.

CLIËNT

Voor hulp of steun voor jezelf

NAASTEN

Voor hulp of steun voor iemand anders

PROFESSIONAL

Voor hulp of steun voor uw cliënt

Ons zorgaanbod

Wonen

Ambulant wonen / ambulante begeleiding

Voor mensen die zelfstandig kunnen wonen, maar daar wel wat hulp bij nodig hebben, bieden wij ambulante begeleiding aan.

”Bekijk

Voor wie? 
Wanneer het u door een (licht) verstandelijke beperking net niet lukt om helemaal zelfstandig te wonen, kunnen wij u op de juiste manier ondersteunen om het leven wat gemakkelijker te maken. 

Wat doen we? 
Samen met een vaste begeleider wordt er een zorgplan opgesteld. In dit plan staan doelen waar jullie aan gaan werken zodat u zo zelfstandig mogelijk wordt. Er worden doelen opgesteld voor 9 verschillende leefgebieden. Dit zijn de leefgebieden: psychisch welzijn, sociaal welzijn, praktisch functioneren, huisvesting, financieel welzijn, lichamelijk welzijn, zingeving en seksualiteit. Uw vaste begeleider komt een afgesproken aantal uur in de week langs om u te begeleiden. Daarnaast hebben jullie telefonisch contact tussen de afspraken door. 

Waar doen we dit? 
De begeleiding vindt thuis plaats in de vertrouwde omgeving. We kunnen u beter helpen door mee te kijken in uw situatie. 

Hoe beginnen we? 
Aanmelding via de website –> intakegesprek –> startgesprek –> start begeleiding

Rotterdam
Bekijk locatie

Begeleid wonen moeders (BWM)

In het BWM wonen moeders die ondersteuning nodig hebben bij het zelfstandig worden en de opvoeding van hun kind. Moeder en kind krijgen een eigen kindvriendelijke woning met eigen voorzieningen.

”Bekijk

Voor wie? 
Voor moeders met een (licht) verstandelijke beperking is Begeleid Wonen Jonge Moeders opgericht. 

Wat doen we? 
Binnen het BWM wordt er hard gewerkt aan vaardigheden om zo zelfstandig mogelijk te leven. Aangezien hier moeders wonen, speelt ondersteuning bij de opvoeding van kinderen en alle praktische zaken die daarbij komen kijken een grote rol. Daarnaast wordt gewerkt aan het aanleren van vaardigheden om zo zelfstandig mogelijk te kunnen leven. Door samen met uw vaste begeleider een zorgplan te maken met verschillende doelen weten we zeker dat de begeleiding goed bij uw situatie past. De doelen kunnen gaan over: psychisch welzijn, sociaal welzijn, praktisch functioneren, huisvesting, financieel welzijn, lichamelijk welzijn, zingeving en seksualiteit. In het BWM staat ondersteuning bij de opvoeding van uw kind centraal. 

Waar doen we dit? 
Het BWM heeft een centrale ligging in Rotterdam. Het openbaar vervoer en verschillende supermarkten zijn in de buurt. U krijgt een kindvriendelijke studio met eigen badkamer en keuken. In de studie is een basisuitrusting aanwezig die u in bruikleen krijgt. Binnen het BWM is 24 uur per dag toezicht aanwezig.

  • Supermarkten en openbaar vervoer in de buurt
  • Eigen kindvriendelijke studio met badkamer en keuken
  • 24 uurs toezicht
  • Dagbestedingslocatie
  • GGZ-behandeling op locatie mogelijk

Hoe beginnen we? 
Aanmelding via de website –> intakegesprek –> startgesprek –>

Rotterdam Centrum
Bekijk locatie

Kamertrainingscentrum (KTC)

Hier werken we intensief aan vaardigheden om zelfstandig wonen mogelijk te maken. Dit gebeurt in een veilige omgeving waar 24 uur per dag toezicht aanwezig is. Elke bewoner heeft een eigen studio met eigen voorzieningen.

”Bekijk

Voor wie? 
Wanneer zelfstandig wonen door een (licht) verstandelijke beperking nog niet lukt, is ons Kamertrainingscentrum een goede plek om te gaan wonen. 

Wat doen we? 
Het aanleren van vaardigheden om zelfstandig te kunnen gaan wonen staat op het KTC centraal. We werken volgens onze eigen methodiek waarin we alle belangrijke thema’s behandelen. Ook uw wensen en doelen zijn voor ons belangrijk en daar werken we ook aan. Uw vaste begeleider komt regelmatig langs, in het KTC staat u er nooit alleen voor. 

Waar doen we dit? 
Ons kamertrainingscentrum heeft een centrale ligging in Rotterdam Schiebroek. Het openbaar vervoer en verschillende supermarkten zijn in de buurt. U krijgt een studio toegewezen met eigen badkamer en keuken. Binnen het KTC is 24 uur per dag toezicht aanwezig.

  • Supermarkten en openbaar vervoer in de buurt
  • Eigen studio met badkamer en keuken
  • 24 uurs toezicht
  • Dagbestedingslocatie
  • GGZ-behandeling op locatie mogelijk

Rotterdam Schiebroek
Bekijk locatie

Kamertrainingscentrum + (KTC + Rotterdam)

Wonen op de Heulstraat betekent zelfstandig wonen met ambulante begeleiding en 24 uurs toezicht. Bewoners hebben een eigen woning.

”Bekijk

De woningen van de locatie Kamertrainingscentrum+ zijn gelegen in Rotterdam Zuid. De locatie Kamertrainingscentrum+ is een intramurale locatie. De woning van de locatie Kamertrainingscentrum+ zijn er voor mensen waarbij het zelfstandig wonen (nog) niet mogelijk is. Bij deze locatie wordt er gewerkt aan toekomstdoelen om zelfstandiger te kunnen worden. Een ieder volgt binnen deze locatie zijn eigen traject. Dit traject is gebaseerd op de eigen wensen en doelen. Bij deze locatie wordt er dagbesteding gegeven voor mensen die geen werk of een vorm van dagbesteding hebben. Binnen deze locatie is er ook een behandelruimte aanwezig wat voor een nauwe samenwerking zorgt tussen begeleiders en behandelaren. De behandelingen kunnen op locatie plaatsvinden. Bij deze locatie is er overdag altijd een begeleider aanwezig. ‘s nachts is er een waakdienst aanwezig.

Bij deze locatie heeft een ieder een eigen studio met eigen keuken, badkamer en toilet, woon en slaapgedeelte. Elke bewoner krijgt een ingerichte kamer met bank, tafel, kledingkast, tv, bed en keukenspullen. Je hoeft alleen persoonlijke spullen mee te nemen als je naar de locatie Kamertrainingscentrum+ verhuisd.

Rotterdam Zuid
Bekijk locatie

Firmitas GGZ

Behandeling en diagnostiek.

Cultuurgevoelig.

Ook op locatie.

 

Bij Firmitas GGZ bieden wij zowel behandeling als diagnostiek aan.
Anders dan elders, houden wij extra rekening met uw cultuur, achtergrond, religie en persoonlijke situatie. Daarmee kunnen wij u sneller helpen, op een manier die beter bij u past. Ook kunnen de diagnostiek en behandeling op uw locatie plaatsvinden. Dat kan handig zijn in sommige situaties.

Ga direct naar locatie:

Behandeling & diagnostiek

Wij houden rekening met jouw achtergrond, cultuur, religie en afkomst bij Firmitas GGZ. 

Behandeling

Firmitas GGZ biedt behandeling aan voor diverse psychische problemen. Enkele voorbeelden hiervan zijn: angsten en fobieën, somberheid en verwerking van trauma’s. Onze behandelingen zijn cultuursensitief.

”Bekijk

Voor wie? 
Wanneer u last heeft van psychische klachten gaan we graag met u aan de slag om deze klachten te verminderen. Klachten waar u aan kunt denken zijn angsten en fobieën, somberheid, stress, onverwerkte rouw, onverklaarbare lichamelijke klachten en gevolgen van migratie- en acculturatieproblematiek. 

Wat doen we? 
Wij passen verschillende behandelvormen en –methoden toe om zo tot de beste resultaten te komen. Zo kunt u individueel of in een groep behandeld worden of een combinatie hiervan. Enkele voorbeelden van behandelmethoden die gebruikt worden zijn: cognitieve gedragstherapie, EMDR, ACT en psychotherapie. 

Waar doen we dit? 
Behandelingen vinden plaats op ons hoofdkantoor in Capelle aan den IJssel. Wanneer u op één van onze woonlocaties woont, kan in de meeste gevallen ook behandeling op locatie plaatsvinden. 

Hoe beginnen we? 
Aanmelding –> controleren documenten –> kennismaking

Rotterdam
Bekijk locatie

Diagnostiek

Naast behandeling is ook diagnostiek mogelijk bij Firmitas GGZ. Zo een diagnose helpt om behandelingen of begeleiding beter aan te passen aan de situatie.
”Bekijk

Voor wie? 
Soms is het nodig om een diagnose te krijgen. Met zo’n diagnose kan zorg- en hulpverlening beter aangepast worden aan wat u nodig heeft.

Rotterdam Noord
Bekijk locatie