Kamertrainingscentrum (KTC)

Heb je nog niet eerder op jezelf gewoond en heb je begeleiding nodig om dit te leren?

Dan ben je bij het Kamertrainingscentrum (KTC) op de goede plek!

In het KTC leer je – onder begeleiding – hoe je zelfstandig kan wonen. Binnen het KTC werken we met drie fases. Als je de drie fases hebt doorlopen en het je goed lukt om zelfstandig te wonen, mag je verhuizen naar een eigen woning met ambulante begeleiding.

In het KTC heb je een eigen studio met een woon- en slaapgedeelte, badkamer en keuken. Alle studio’s in het KTC zijn ingericht met een bank, tafel, kledingkast, tv, bed en keukenspullen. In het gebouw hangen camera’s om alles in de gaten te kunnen houden. Maar de camera’s hangen natuurlijk niet in de studio’s, omdat dat jouw eigen plek is. Overdag is er in het KTC altijd begeleiding aanwezig om je te helpen en vragen aan te stellen. ’s Nachts is er een waakdienst waar je als er iets aan de hand is, bij terecht kan.

Deze locatie is gelegen in de regio: Rotterdam Noord

Faciliteiten


24-uurs begeleiding

Persoonlijke begeleider

Wifi

Openbaar vervoer 100m +

Winkelcentrum 100m +

Dagbesteding op locatie

Eigen studio met voorzieningen

Huisdieren onder voorwaarden

Thuiskomtijden van toepassing

Eigen kamersleutel

Gratis parkeren

Rolstoeltoegankelijk

Focus gezonde leefstijl

Gedeelde ruimte voor ontspanning

Vraag en antwoord

Voor cliënten vanaf 17 jaar met een (licht) verstandelijke beperking en/of een stoornis die willen leren om zelfstandig te wonen.
Het is van belang dat de client zich op verschillende vlakken kan ontwikkelen. Tijdens de begeleiding wordt steun geboden op de volgende leefgebieden: financiën, huisvesting, dagbesteding, praktisch functioneren, psychisch functioneren, sociaal functioneren, lichamelijk functioneren, seksualiteit, opvoeding en zingeving. Samen met de begeleider wordt er gekeken waar de cliënt aan wil werken en dit worden de doelen voor de komende tijd.
Tijdens het verblijf bij het kamertrainingscentrum worden verschillende fases doorlopen om vaardigheden aan te leren voor het zelfstandig wonen. Het is de bedoeling dat cliënten na het doorlopen van de fases zelfstandig kunnen wonen met ambulante begeleiding.
Het KTC-R ligt in Rotterdam-Schiebroek. Het openbaar vervoer en verschillende supermarkten zijn in de buurt.
Binnen het Kamertrainingscentrum krijgt iedereen een volledig ingerichte eigen woning met badkamer en keuken. Een nieuwe bewoner hoeft alleen zijn of haar persoonlijke spullen mee te nemen. Op iedere verdieping is een gemeenschappelijke wasmachine aanwezig.
Naast de begeleiding die aanwezig is op de locatie, krijgt iedereen ook een persoonlijke begeleider.
Er is 24- uurs toezicht op de locatie. Zowel overdag als in de nachten staat de medewerkers klaar voor de cliënten.
De huur van de woning wordt betaald vanuit de indicatie die door de gemeente of het zorgkantoor wordt afgegeven.
Ja, dat mag. Alleen moet de cliënt zich afmelden bij het verlaten van het gebouw en zich bij terugkomst weer aanmelden. ’s Nachts moet de cliënt wel binnen zijn.
Er mogen maximaal twee bezoekers per keer langskomen. Bij aankomst dienen zij zich te melden bij de aanwezige begeleiders.
Het verblijf is afhankelijk van de ontwikkeling die de client doormaakt. Er is geen tijdslimiet verbonden aan het verblijf bij het KTC-R.

Interesse in het KTC?

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op. We kunnen ook gelijk een gesprek en bezichtiging inplannen.

Meld je aan

Keurkmerk meldcode k2730