Begeleid Zelfstandig Wonen

Als het je lukt om voor het grootste deel zelfstandig te wonen, dan past BZW goed bij jou!

Bij BZW heb je een eigen studio met een woon- en slaapgedeelte en keuken. De wc en badkamer wordt per verdieping over twee bewoners gedeeld. Alle studio’s in het BZW zijn ingericht met een bank, tafel, kledingkast, tv, bed en keukenspullen.

Overdag is er bij BZW altijd begeleiding aanwezig om je te helpen en vragen aan te stellen. Als er geen begeleiding fysiek aanwezig is, dan houden wij op een korte afstand altijd toezicht en is de begeleiding wel 24 uur bereikbaar.

Deze locatie is gelegen in de regio: Rotterdam Zuid

Faciliteiten


Persoonlijke begeleider

Teamleider

Wifi

Openbaar vervoer 100m +

Speeltuin

Winkelcentrum 100m +

Eigen studio met voorzieningen

Partner mag logeren

Huisdieren onder voorwaarden

Eigen kamersleutel

Focus gezonde leefstijl

Wasmachine op kamer

Vraag en antwoord

De cliënt kan veel zaken zelf, maar hij of zij heeft ook hulp nodig. Daarnaast zijn er nog doelen waaraan gewerkt kan worden om zelfstandiger te worden. Begeleid Zelfstandig Wonen is dan een goede en veilige optie.
Samen met de begeleider wordt een zorgplan opgesteld. In dit plan staan de doelen beschreven waaraan gewerkt gaat worden om toe te werken naar zelfstandig wonen.
De begeleider kan de client ondersteunen op de volgende leefgebieden: financiën, huisvesting, dagbesteding, praktisch functioneren, psychisch functioneren, sociaal functioneren, lichamelijk functioneren, seksualiteit, opvoeding en zingeving. Samen met de begeleider worden doelen bepaald.
De vaste begeleider komt afhankelijk van de indicatie een aantal keren per week langs bij de client. Daarnaast is er regelmatig telefonisch contact.
De begeleider bezoekt de cliënt thuis.
Stichting Firmitas is 24 uur per dag bereikbaar als er vragen zijn of hulp nodig is.
Bewoners krijgen allemaal een volledig ingerichte woning met badkamer, keuken en inboedel (tv, bank, keukengerei). Een nieuwe bewoner hoeft alleen zijn of haar persoonlijke spullen mee te nemen.
De huur wordt betaald vanuit de indicatie die door de gemeente of het zorgkantoor wordt afgegeven.

Interesse in Begeleid Zelfstandig Wonen?

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op. We kunnen ook gelijk een gesprek inplannen.

Meld je aan

Keurkmerk meldcode k2730