Geloof in eigen kracht

Bij Stichting Firmitas geloven we in eigen kracht. Samen werken we aan het versterken van uw kracht, zodat u zo zelfstandig mogelijk kunt leven.

GZ Psycholoog

Wie zijn wij?

Firmitas GGZ biedt volwassenen onderzoek en behandeling aan. De behandeling vindt vooral individueel, maar soms ook in groepen plaats. De doelgroep bestaat uit volwassenen met uiteenlopende problematiek. Bijvoorbeeld uit de hand gelopen angsten, fobieën, somberheid, stress, onverwerkte rouw, onverklaarbare lichamelijke klachten of moeite hebben met het verwerken van ingrijpende ervaringen (trauma), migratie- en acculturatie problematiek die vaak een stemmingsstoornis tot gevolg hebben. Vaak zijn problemen verankerd in de persoonlijkheid en langdurig van aard. Firmitas GGZ heeft zich onder andere gespecialiseerd in de behandeling van klachten en problemen die zijn ontstaan na gedwongen of vrijwillige migratie en ofwel het indirect doorwerken hiervan naar andere opvolgende generaties. De behandeling is cultuursensitief en dit geldt tevens voor psychodiagnostiek. Matching vindt plaats op basis van expertise, taal en cultuur.

Firmitas GGZ-vestigingen Rotterdam, Utrecht en Den Bosch staan in nauw contact met elkaar. De centrale coördinatie, gezamenlijke werkoverleggen, deskundigheidsbevordering en beleidsontwikkelingen vinden plaats vanuit de grote vestigingen in Utrecht en Rotterdam. De teams zijn zowel multidisciplinair als intercultureel samengesteld. De teamsamenstelling bestaat uit artsen, basispsychologen, orthopedagogen, psychotherapeuten, GZ-psychologen, psychiaters en artsen. Het streven is om vanuit cultuursensitieve invalshoeken adequate zorg te leveren aan cliënten.

 

Wat ga je doen?

Voor onze vestiging in Rotterdam zijn wij op zoek naar een GZ-psycholoog. Als GZ-psycholoog geef je advies, begeleiding en therapie aan mensen met behoefte aan geestelijke of emotionele steun. Je bestudeert het gedrag van mensen en zoekt daarbij naar de onderliggende gedachten en emoties. Je kijkt naar de beleving van gebeurtenissen, de herinneringen en gevoelens daarbij en naar mogelijke oplossingen. Aan de hand hiervan stel je een behandelplan op die aansluit bij de mogelijkheden van de cliënt en zijn of haar hulpvraag. Tot jouw takenpakket behoren diagnostiek, indicatiestelling en behandeling van uiteenlopende psychische aandoeningen, variërend van enkelvoudig tot matig complex.

 

Wie ben jij?

Jij hebt minimaal een afgeronde WO-opleiding Psychologie. Je hebt ervaring en affiniteit met het transcultureel werken en/of psychologische zorglevering binnen de BGGZ en SGGZ. Daarnaast ben jij in het bezit van een BIG registratie. Voor deze functie is het van belang dat je motiverend, communicatief vaardig en ondernemend bent. Ten slotte ben je flexibel en zelfstandig.

 

Wat bieden wij?

Jouw inzet wordt enorm gewaardeerd en hierover staat natuurlijk een beloning. Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Geestelijk Gezondheidszorg. Het salaris is marktconform. Verder bieden wij jou een uitdagende veelzijdige baan aan binnen een multicultureel team, waarbij wij streven om adequate en cultuursensitieve zorg te bieden. Wij bieden jou ook voldoende ruimte om je te ontwikkelen op zowel persoonlijk als professioneel vlak.

Hoe kun je reageren?

Hebben wij jouw interesse opgewekt? Dan zien wij jouw sollicitatie graag tegemoet!

Cliënten beoordelen Stichting Firmitas met een 7.8!

Close Menu
Taal »